Deprem Dayanıklılık Raporu
Deprem, kuvvetli bir şekilde insanlara etki edebilen ve kötü sonuçlara neden olabilen bir doğal afettir. Teknolojik olarak ne kadar ilerlesek de depremlerin zamanı ve etkisi tamamen öngörülemez. Deprem, önlem gerektirir. Alınabilecek en önemli önlemlerden biri de yaşam ve çalışma alanlarını oluşturan binalarımız için deprem dayanıklılık raporu almaktadır. Şirketimiz deprem raporu, bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm hizmetleri sunmaktadır.
Deprem Dayanıklılık Raporu Nedir?
İçinde pek çok canı barındıran yapılarımızın deprem riskine karşı durumunu gösteren rapora, deprem dayanıklılık raporu denilmektedir. Rapor oluşturulması için binalarda belirli çalışmalar yapılır. Ülkemizde farklı bölgelerde rastlanan projesiz, denetimsiz ve hazır beton kullanılmadan inşa edilmiş deprem riskli olma ihtimali yüksek binaların tespit edilmesinde bina üzerinde yapılan çalışmalar aydınlatıcı olur. Deprem dayanıklılık raporu, eski, hasarlı, ekonomik ömrünü tamamlamış, deprem riskli binaların tespitini sağlayan en önemli teknik çalışmalardandır. Özellikle fay hattına yakın bölgelerde veya riskli alanlarda inşa edilmiş binaların deprem riskini ölçmek ve dayanıklılığına dair rapor edinmek önemlidir.
Depreme karşı gerekli bir önlem olarak alınan bu rapor, olası bir deprem hazırlık sürecinde büyük adımlardan birisini oluşturmaktadır. Firmamız, size bu konuda süreç boyunca yardımcı olacak donanıma sahiptir. Firmamız, dilerseniz sadece bilgi amaçlı olmak üzere dayanıklılık raporu elde edebilmenize olanak tanır. Böylece deprem riskini hak sahipleri ile görüşürken resmi sürece başlamadan elinizde analiz sonuçlarının olmasını sağlar.
DEPREM DAYANIKLILIK RAPORU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VE HİZMET ALMAK İÇİN…
Deprem Dayanıklılık Raporu İçin Yapılan İncelemeler
Binanızdaki risk olabilecek etmenlerin tespiti için yapılar üzerinde bazı teknik çalışmalar yapılır. Deprem dayanıklılık raporu hazırlayabilmek için belirli aşamalardan geçen bir yapı inceleme, tespit çalışmaları yapılır. Öncelikle binanın mevcut projesi var ise bu projeye göre bina kontrolden geçmelidir. Eğer yoksa binanın taşıyıcı sistem rölevesi, rapor sürecinde size yardımcı olacak firma tarafından hazırlanır. Binanın zeminine yönelik çalışmalar yapılır. Zemin etüt raporu bu süreçte hazırlanır. Kolon ve perdelerden alınacak karot ve beton örnekleri ile incelemeler yapılır. Röntgen aleti ile kolon, kiriş, perde demirleri gibi taşıyıcı eleman donatılarının adet, sıklık ve aralıkları gibi durumları belirlenir.
Bilgisayar aracılığıyla elde edilen bilgiler ışığında yapının 3D modellemesi yapılır. İncelemeler ile binanın deprem performansı ortaya konulur. Bu aşamaların sonucunda deprem dayanıklılık raporu oluşturulur. Rapor sonucunda binanızın dayanıklılığı belirlenir. Binanız mevcut deprem yönetmeliği koşullarını sağlamıyorsa binanın durumuna göre depreme karşı ‘güçlendirme mi?’ yoksa ‘kentsel dönüşüme mi?’ ihtiyacı olduğu anlaşılır.
Deprem Dayanıklılık Raporu Nereden Alınır?
Peki, evimizin deprem risk durumuna karşı ne durumda olduğunu belirten ayrıntılı incelemeler ile şekillenen bu dayanıklılık raporu nereden edinilebilir? Bu soruya farklı cevaplar verilebilir. Deprem dayanıklılık raporu için konusunda uzman, iyi referanslara sahip şirketlere başvuruda bulunarak binanız için deprem raporu alabilirsiniz. Bu özel şirketlere müracaat edilirken dikkat edilmesi gereken şey şirketin kadrosunun profesyonelliğidir. Bu konuda güvenilir şirketlere ulaşmanız can ve mal güvenliğiniz için önem taşır. Firmamız, size bu süreçte kaliteli bir hizmet verecek donanımlı ekip ve uzman kadroya sahiptir. Şirketimiz deprem testi ve deprem raporu hazırlamanın yanı sıra bina güçlendirme ve kentsel dönüşüm kapsamında da hizmet vermektedir. Böylece baştan sonra tüm hizmetleri tek elden almış olursunuz bu da alacağınız hizmetin kalitesini, süresini olumlu yönde etki edecektir.